«Så ansatte vi Mia»

– Å ansette en kvinnelig rørlegger var ikke fremme i hjernebarken vår i det hele tatt, tilstår Bjørn Jensen. Han er tredje generasjon leder av den snart 90 år gamle, velrenommerte rørleggerbedriften Jensen Varme & Sanitær AS i Drammen. – Men da Mia dukket opp, mente vi at tiden var moden …

 

Jensen Varme & Sanitær har til enhver tid to lærlinger i bedriften, og i fjor sommer hadde de tatt inn dem de skulle ha. Begge var gutter …
– Vi har fast utplasseringsavtale med skolen, og nye lærlinger plukker vi ut blant dem, forklarer daglig leder Bjørn Jensen. – Hittil har vi bare fått gutter derfra, så det har vært ganske fjernt for oss å ansette en jente.

Opprettet ekstra lærlingplass for en jente
– Tilfeldigvis kom jeg over en artikkel om rørleggeryrket, forteller Mia Ødegaard. – Den bransjen virket spennende, så jeg søkte mer informasjon og begynte etter hvert å se meg om etter lærlingplass.
– Da jeg fikk spørsmål fra en bekjent om vi kunne ta en prat med ei jente  om ønsket å bli rørlegger, tenkte jeg det kanskje var på tide med en ­ kvinnelig rørlegger hos oss, sier Jensen. – Og Mia ga et så godt inntrykk at vi bestemte oss for å ansette henne; utenom lærlingkvoten.

Bare positive erfaringer med Mia
– Mia er blitt mottatt med åpne armer av alle i bedriften, fortsetter han. – Ofte får vi også positive tilbakemeldinger fra kunder som setter pris på at ei ung jente dukker opp på prosjektene våre.

– Jeg bare vil bli rørlegger!
– Arbeidet her er variert og spennende. Jeg får lære mye om utstyr og produkter, og jeg trives blant de hyggelige og flinke kollegene her. Så om fire års tid, er jeg garantert ferdig utdannet rørlegger, forsikrer Mia.

Jenter er mer på hugget
– Vi er svært fornøyde med Mia, fastslår Jensen. Så nøler han et øyeblikk. – Jeg vet ikke om dette er politisk korrekt å si: Men mitt inntrykk er at jenter kan være mer samvittighetsfulle og mer på hugget enn mange av gutta. Slik er det i alle fall med Mia …
– Jeg tror holdningene til rørleggerjenter er i ferd med å endre seg i bransjen vår; at mange nå ønsker flere kvinner inn i rørleggeryrket, fortsetter han. – Vi i Jensen Varme & Sanitær er i alle fall ikke fremmed for å ta inn flere jentelærlinger etter hvert.
– Dette er kjempefint, og akkurat hva vi jobber for å oppnå, smiler leder Eli Hermine Heyerdahl Eide i ­Ingeborg-nettverket. – Norge har behov for ca. 700 nye rørleggere hvert eneste år, så bransjen trenger alle jenter som ønsker bli rørleggere. Derfor burde flere tenke slik som Bjørn Jensen.

Comments are closed.