Pernille K. Snustad-Setsaas er ny markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Ingeborg-nettverket

Synlighet i og utenfor rørbransjen er viktig om vi skal lykkes i å spre Ingeborg-nettverkets budskap.  – Vi vil bidra til at hele bransjen trekker rekrutteringslasset i rørbransjen sammen. Derfor er det med stor glede vi kan fortelle at Pernille K. Snustad-Setsaas tiltrer som ansvarlig for PR og markedskommunikasjon i Ingeborg-Nettverket.

Synlighet i og utenfor rørbransjen er viktig om vi skal lykkes i å spre Ingeborg-nettverkets budskap.  – Vi vil bidra til at hele bransjen trekker rekrutteringslasset i rørbransjen sammen. Derfor er det med stor glede vi kan fortelle at Pernille K. Snustad-Setsaas tiltrer som ansvarlig for PR og markedskommunikasjon i Ingeborg-Nettverket.

Det forteller Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket i en pressemelding.

– Vi i styret er veldig glade for å ønske Pernille velkommen på laget som leder for Ingeborgs-nettverkets PR og Markedskommunikasjon! Vi ønsker å jobbe mer strategisk både innad i bransjen, og engasjere hele næringen i å gjøre prioriteringer og tiltak som gjør at vi ser at kvinneandelen både totalt i bransjen, og blant fagarbeidere raskt stiger. Vi har lett etter den rette personen til å ha denne viktige jobben en stund, sier Heyerdahl Eide.

– Pernille får muligheten til å bygge opp et team med rørbransjedamer rundt seg for å bistå henne i arbeidet. Alle vi som jobber i Ingeborg-nettverket gjør dette på frivillig basis, så vi baserer oss på å bygge gode team som blir inspirert av å få bidra med et kjempeløft for rørbransjen. Vi tror Pernille er akkurat den vi så etter til rollen som hjernen bak vår synlighet i tiden som kommer, fortsetter Heyerdahl Eide.

Den nye lederen
Pernille Karidatter Snustad-Setsaas er 30 år og jobber i Setsaas Consulting med prosjektledelse og rekruttering av ledere, fagspesialister og andre nøkkelpersoner. Hun har en bachelor i PR og markedskommunikasjon, med lang erfaring som leder og mellomleder i forskjellige bedrifter. Hennes erfaring med forretningsutvikling med bla. nyetableringer av butikk og hotell, og passion for kultur og prosjektledelse passer som hånd i hanske med våre ambisjoner i Ingeborg-nettverket.  Vi ønsker å bli mer kommersielle, vi  ønsker å vite hva ”ola Normann” tenker. Hun er rutinert i SoMe, vet hvordan den kommende generasjonen opererer og vil gi oss et fremtidsrettet blikk på hvordan å nå fram. Hun er selv oppvokst i en familie med mye VVS, og har jobbet både i Grohe som salesupport ved siden av studier og på ”Baderiet” som baderomskonsulent. Får noen kan hun også være kjent som en av HEI-Jentene som vertet Heidenreichs messer og grossistsammenkomster for noen år tilbake.

– Pernille har super bakgrunn og erfaring som passer fint sammen med de som allerede er i Ingeborg-nettverkets styre. Jeg liker at hun har formell kompetanse og erfaring innen PR og kommunikasjon og ikke minst at hun er ung og fremadstormende med store tanker om at hun kan få bidra til videre vekst og synlighet for Ingeborg-nettverket, forteller Heyerdahl Eide.

– Det er en stor glede å få lov til  å være med inn i fremtiden med Ingeborg-nettverket, da tematikken engasjerer meg masse: Både som tenåringsstemor, rekrutterer innen bransjen og nasjonal fremtids-entusiast. Vi har lenge sett en trend som peker meget negativt mot  å ta en håndverksmessig fagutdanning.  Mange unge voksne mellom 18-29 år er utenfor skole og jobb, hvorav rundt 70% av disse er på arbeidsavklaringspenger. Dvs. at vi har flere tusen flotte unge som har tatt en utdannelse som Norge ikke har bruk for. Det er tragisk! Samtidig har vi et oppsiktsvekkende stort behov for flere rørleggere og andre fagspesialister. Vi kan jo klappe i hendene for fremtiden når vi ser at søkerantallet øker gradvis innen byggfag på videregående, men fylkeskommunene har ikke økt antallet studieplasser. Det blir derfor ikke utdannet flere. Svak seier, men det gir oss en indikasjon på at pilen er på vei til å snu. Her må vi alle, inkludert meg selv gjennom min jobb som rekrutterer i Setsaas Consulting, og som styremedlem i Ingeborg- nettverket være med på å sette ord på hvordan vi skal komme oss fremover. Vi må ha et fortsatt sterkt fokus på å fremsnakke faget ovenfor alle, spesielt ungdomsskoleelever.  I tillegg må vi forsøke å presse på myndighetene å få økt antall studieplasser, øke antallet voksenlærlinger og ikke minst øke tilfanget av jenter. At rørlegger-linja skal være en guttegreie er gammeldags. Håndverk og bærekraft er fremtiden!