Helomvending i rekruttering av kvinner

Det er ingen hemmelighet at kvinner er underrepresenterte i byggenæringen. På Bygg Reis Deg 2017 sin konferanse “Seriøse og bærekraftige byggeteam” fredag 20. oktober, oppfordret Eli H. Heyerdahl Eide, fagsjef i Rørentreprenørene til en helomvending i rekruttering av kvinner.


Publisert: 20 Okt 2017


Byggenæringen snakker kontinuerlig om behovet for digitalisering, men Heyerdahl Eide ønsker å få en holdningsendring i et mannsdominert felt. En forutsetning for å være en seriøs aktør i den norske byggenæringen krever høy kompetanse. Derfor trenger utøvende håndverkere en representativ arbeidskraft som inkluderer dyktige kvinner.

– For øyeblikket finnes det få kvinner på “gulvet” på norske byggeplasser, og jobber som oftest i administrerende roller. For å få til en holdningsendring må skoler og utdanningsinstitusjoner bli flinkere til å formidle yrkesfag som et attraktivt og bærekraftig valg for alle kjønn. Gjennom reguleringer og kvoteringer har de større selskapene vært flinkere til å representere kvinner i bransjen, likevel er det en utfordring for de mindre firmaene å ha en kjønnsbalansert arbeidskraft, sier Heyerdahl Eide.

les mer her: vvs-aktuelt

Comments are closed.